Educatie Civica 4.0.

Sharing is caring!

Educatie Civica 4.0 este un proiect inovator nu doar pentru Romania, ci si pentru alte tari si are drept scop informarea tinerilor cu privire la functionarea institutiilor publice din Romania.

Proiectul si-a propus sa ia concepte din educatia civica, precum proces decizional, bugetare participativa, sistem institutional si sa le explice elevilor intr-un mod vizual si practic, astfel incat ei sa inteleaga informatia respectiva, sa o internalizeze si sa retina si pe viitor.

Scopul proiectului “Educatie civica 4.0” a fost de a forma tinerii din Romania ca cetateni activi si implicati, pregatiti sa actioneze ca actori in procesul decizional de la nivel local si central.

  1. Informarea tinerilor din Romania cu privire la procesul decizional din cadrul principalelor institutii publice (Parlament, Consiliu Local, Primarie) prin intermediul unor metode noi si inovative.
  2. Informarea tinerilor din Romania cu privire la mijloacele prin intermediul carora se pot implica in procesul decizional al institutiilor publice.

Beneficiari directi:

  • 300 de elevi din 10 scoli din judetele Agres, Constanta, Vrancea, Ilfov si Bucuresti
  • 200 de copii de la cursurile de robotica din RoboHub
  • 10 profesori de educatie civica si/sau TIC din scoli
  • 4 cluburi locale de robotica partenere

Materialele realizate in cadrul acestui proiect: Pliant procesul decizional in Romania si Pliant implicarea cetatenilor in elaborarea bugetului local. Fiecare dintre scolile vizitate au primit in cadrul proiectului un set de planse si Ozoboti pentru a-i folosi la alte lectii demonstrative.

OK Center Romania a fost partener in cadrul acestui proiect si ne-a ajutat sa transpunem intr-un format usor de inteles si sa prezentam elevilor partea de buget public.

Proiectul pilot Educatiei Civica 4.0 a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro).

Lasă un comentariu