700 de experti in Robotica din intreaga lume isi dau intalnire in luna martie la Bucuresti

Sharing is caring!

În perioada 20-22 martie 2019 capitala României este pentru prima dată gazda celui mai prestigios eveniment în domeniul roboticii din Europa. Cea de-a zecea ediție a Forumului European al Roboticii va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, la evenimentvor participa peste 700 de experți în robotică din întreaga lume și vor fi organizate peste 50 de workshop-uri pe diverse teme legate de robotică sau domenii conexe roboticii, precum:

  • roboți inovativi pentru industria auto
  • roboți în industria de agricultură,
  • robotică și Big Data,
  • robotică și A.I.,
  • etica în domeniul roboticii,
  • securitate, etc.

​​Evenimentul, care se desfășoară pentru prima dată într-o țară din Estul Europei, este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției României la Consilul Uniunii Europene. Găzduind Forumul European al Roboticii, România transmite un mesaj clar în ceea ce privește interesul și capacitatea țării noastre de a fi un actor important în domeniul tehnologiilor viitorului și în special al roboticii.

Forumul reprezintă, totodată, o bună oportunitate pentru comunitatea antreprenorială și de inovație din România de a-și manifesta dorința și voința să să fie parte a unei Uniuni Europene care susține noile tehnologii și care este pregătită să țină pasul cu acestea pentru a le pune în folosul cetățenilor ei.

Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe site-ul: www.erf2019.eu, iar programul celor 50 de work-shop-uri de robotică și domenii conexe roboticii, poate fi consultat aici:https://www.eu-robotics.net/robotics_forum/upload/erf2019/programme-erf-2019_21.01.20191.pdf

 

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este  Ana-Maria Stancu, Președinte Asociația

E-Civis, organizator local al evenimentului, telefon: 0721 678 764 e-mail: ana-maria@e-civis.eu.

 

Despre euRobotics și SPARC

euRobotics este o organizație non-profit cu sediul în Bruxelles ce are drept obiectiv dezvoltarea roboticii în beneficiul economiei și societății europene. Cu un număr de peste 250 de membri, euRobotics oferă comunității de robotică instrumentul numit SPARC, de colaborare în parteneriat public/privat cu Comisia Europeană. (www.eu-robotics.net)

SPARC, parteneriatul public privat (PPP) între Comisia Europeană și euRobotics, este o inițiativă europeană de a susține și de a dezvolta leadership-ul European în industria robotică civilă. Scopul său este să poziționeze strategic robotic europeană în lume, aducând astfel, beneficii majore pentru economia și societatea europeană.

SPARC este cel mai mare program de cercetare și inovare din lume în domeniul roboticii civile, cu o finanțare de 700 milioane de Euro de la Comisia Europeană în perioada 2014 – 2020 triplată de industria europeană, ajungând astfel la o investiție totală de 2.8 miliarde de Euro. SPARC va continua să stimuleze și să susțină o comunitate în domeniul roboticii din ce în ce mai vibrantă și eficientă care colaborează în vederea dezvoltării transferului tehnologic de succes și exploatarea comercială în toate regiunile. (www.eu-robotics.net/sparc).

Lasă un comentariu