Pauza de tehnologie – Saptamana Europeana a Roboticii

Echipa E-Civis vă invită la Pauza de tehnologie – eveniment ce face parte din Săptămâna Europeană a Roboticii, o inițiativă a Uniunii Europene ce se organizează în fiecare an, începând cu 2011.

Scopul: Promovarea noilor tehnologii, in special a roboticii, in randul tinerilor din mediul urban si rural, pentru a-i ajuta pe acestia sa fie la curent cu noutatile din domeniul tehnologic si pentru a-i stimula sa gandeasca creativ.

Obiective:

  1. Prezentarea unor modele de roboti educativi existenti pe piata
  2. Stimularea unei discutii despre perspectivele viitorului in contextul noilor tehnologii
  3. Educarea elevilor in vederea folosirii constructive a accesului la Internet pentru a fi la curent cu noile tehnologii si cu beneficiile acestora

Unde:

  • Palatul Copiilor, Targoviste, jud. Dambovita
  • Colegiul National Mihai Viteazu, Ploiesti, jud. Prahova
  • Scoala Gimnaziala Sotrile, com. Sotrile, jud. Prahova
  • Scoala Generala nr.1, Mihailesti, jud. Buzau
  • Colegiul National „B.P. Hasdeu”, Buzau, jud. Buzau
  • Scoala cu clasele I-VIII Tomsani, com. Costestii din Vale, jud. Dambovita
  • Centrul Edulier pentru copii dislexici, sector 1, Bucuresti

Materiale prezentate:

 

bb-8 Sphero BB-8 – robot cu aplicatie Star Wars este un robotel cu comportament autonom si personalitate care se adapteaza in funcţie de interactiunea cu utilizatorul. Pus la dispozitie de:

ascendia

 

alpha-1s Robot Inteligent Interactiv Ubtech Alpha 1S este primul robot umanoid de divertisment. Este proiectat perfect din materiale de inalta calitate si software special conceput pentru miscarile sale, care sunt foarte usor de controlat cu ajutorul aplicatiei Alpha 1. Alpha 1 are o gama larga de aplicatii in diferite domenii, cum ar fi divertisment, educatie si media. Pus la dispozitie de:

ascendia

 

 

 

 

woogie Woogie este un asistent personal pentru copii. Este un dispozitiv, un robot, cu care se poate vorbi, acesta poate raspunde si, pe deasupra, mai si invata. Poate sa raspunda la orice intrebare dintre domeniile permise – fiind un produs destinat copiilor -, poate pune muzica, poate controla dispozitive ‘smart’, sa stinga luminile sau sa controleze volumul televizorului. Pus la dispozitie de:

logo-woogie

 

samsung-gear-vr Ochelari Samsung Gear VR – Prin folosirea acestei perechi de ochelari VR, utilizatorul are impresia de prezenta fizica aproape reala intr-un mediu creat artificial.
Pus la dispozitie de:

samsug

ricoh Ricoh Theta S camera 360 este o camera digitala 360. Camera dispune de doua obiective, cate unul pe fiecare parte, impreuna avand o acoperire de 360 de grade. Pus la dispozitie de:

 cropped-logo-e-civis-1.jpg

 

 

Iar dacă vreţi să vedeţi şi nişte roboţei virtuali care vă ajută în procesul de învăţare, vizitaţi dacobots.com 🙂

Lasă un comentariu