alt Viitor – Everyone Digital

Scopul proiectului Everyone Digital este de a dezvolta educatia digitala in Romania, in special pentru grupurile vulnerabile.

Obiective:
1. Instruirea copiilor si profesorilor din scolile din mediul rural si urban mic in domeniul noilor tehnologii.

2. Cresterea gradului de constientizare a importantei educatiei digitale pentru viitorul muncii in randul profesorilor, parintilor si a autoritatilor locale si centrale din Romania.

Principalele activitati ale proiectului:

– Predarea unei curricule de 6 ore de curs in 10 scoli din judetele Calarasi, Giurgiu si Teleorman. In cadrul acestor ore, la care pot si sunt incurajati sa participe si profesorii din scoala, vor fi prezentate concepte precum programarea cu blocuri, programarea unor roboti, dar si aspecte sociale precum viitorul muncii si cum ne pregatim pentru anii urmatori;

– Deschiderea primului hub de industrie dedicat roboticii: RoboHub. RoboHub este un spatiu dedicat comunității celor pasionați de robotică din București, dar și din țară. RoboHub oferă cursuri gratuite și subvenționate pentru copiii ai căror părinți nu își permit costul unui curs de robotică.
La RoboHub au loc și cursuri de introducere în noi tehnologii conexe roboticii, precum Machine Learning, Inteligență Artificială, HoloLens, Robotic Operating System, dar și dezbateri privind impactul noilor tehnologii asupra societății noastre.

Proiectul este sustinut financiar de Microsoft Romania si are o durata de 1,5 ani.

Lasă un comentariu