Președinția României la Consiliul UE poate reprezenta un moment ideal pentru promovarea inovației românești

Sharing is caring!

Asociația E-Civis și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au organizat luni 10 decembrie a.c. masa rotundă “Impactul roboticii și inteligenței artificiale asupra viitorului Uniunii Europene” – eveniment ce a avut loc în avanpremiera Forumului European al Roboticii 2019 organizat la București.

 

La această întâlnire au participat Victor Negrescu, fost Ministru delegat pentru afaceri europene și membru al Parlamentului European, cadru universitar, Iordan Bărbulescu, Președintele Senatului SNSPA, Maria-Manuela Catrina, Secretar de stat, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ana-Maria Stancu, Președintele Asociației E-Civis, Cristi Cucu, Chief Information Officer, Guvernul României, Alex Timiș, Public Affairs Director, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), Daniel Rusen, Marketing and Operations Director la Microsoft Romania, Andrei Sebe, Solution Manager, IBM România, Conf. univ. dr. Răzvan Bologa, Academia de Studii Economice (ASE), Prof. univ. dr. Andrei Dumitriu, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București precum și alți actori implicați în promovarea roboticii în România.

 

În cadrul acestei întâlniri Asociația E-Civis a anunțat s-a lansat Harta Roboticii în România (www.hartaroboticii.ro), un instrument de vizualizare a comunității de robotică din țara noastră și a fost anunțat Ambasadorul Comunității de Robotică din România în persoana domnului Victor Negrescu, ca urmare a sprijinului său pentru organizarea la București a Săptămânii Europene a Roboticii.

 

“Sectorul digital contribuie deja la economia României cu 6% din PIB. Dacă vom știi să folosim resursele financiare disponibile la nivel european și competența existentă în sectorul inovației din România, țara noastră se poate situa printre principalii jucători în domeniul roboticii și inteligenței artificiale. Pentru a putea să folosim integral potențialul existent și să îl valorizăm în mod corespunzător trebuie să participăm la procesul decizional european în materie. Președinția României la Consiliul UE poate reprezenta un moment ideal pentru promovarea  inovației românești. De aceea organizarea la București a Săptămânii Europene a Roboticii, eveniment cu tradiție la nivel european, reprezintă un pas important în această direcție." declarat Victor Negrescu, Ambasador al Comunității de Robotică din România.

Lasă un comentariu