Tech Camp Bucuresti

Tech Camp Bucuresti

Sharing is caring!

Scopul principal al proiectului a fost de a prezenta grupurilor de ONG-uri din Romania diverse metode de a folosi noua tehnologie in realizarea obiectivelor si misiunii lor.

Tech Camp Bucuresti este cea de-a sasea conferinta dintr-o serie de evenimente care sprijina initiativa Secretarului de Stat Hillary Clinton, numita „Societatea Civila 2.0”, menita sa creasca gradul de alfabetizare digitala a ONG-urilor din intreaga lume.

Tech Camp Bucuresti a reunit in jur de 50 de organizatii ale societatii civile care au interactionat cu experti in tehnologia informatiei, bibliotecari, traineri din domeniul IT care lucreaza si pentru programul Biblionet (o initiativa a Fundatiei Bill & Melinda Gates), coordonatori ai American Corners cat si reprezentanti ai sectorului privat si ai unor fundatii din Romania. Participantii au beneficiat de informatii, impartasite de cei care le-au pus deja in practica, in domenii precum organizare on line, mapping, social media si folosirea aplicatiilor mobile. Scopul intalnirii a fost ca aceste grupuri ale societatii civile sa fie capabile sa foloseasca noile tehnologii pentru a-si creste reteaua de sustinatori si pentru a comunica mai eficient intr-o lume aflata intr-o continua schimbare.

 

Cuvant de deschidere din partea Ambasadorului SUA
Cuvant de deschidere din partea Ambasadorului SUA

 

Discursul Secretarului de Stat Hillary Clinton
Discursul Secretarului de Stat Hillary Clinton

 

Participantii
Participantii

Proiect realizat in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Fundatia IREX si Institutul National Democratic din Romania.

Proiectul s-a derulat in perioada octombrie – februarie 2012 si a benficiat de suport financiar in valoare de 16 000 USD, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, UTI, Orange si IBM.

 

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.