Comunicat de presa – Inovarea vine şi din România!

Sharing is caring!

Inovarea vine şi din România!

Cursuri gratuite de modelare şi imprimare 3D pentru studente!

E-Civis şi ECDL ROMANIA derulează în perioada iulie – decembrie 2017 proiectul pilot de inovare socială ‘Girls Champions in 3D’. Această iniţiativă comună îşi propune să contribuie la pregătirea studentelor din cadrul diferitelor facultăţi din Bucureşti, într-o specializare nouă privind proiectarea şi producţia de obiecte tridimensionale, ţinând cont că pe piaţa muncii există o cerere mare de specialişti în domeniul fabricaţiei aditive.

Consorţiul partenerial îşi propune să contribuie la reducerea disparităţii dintre femei şi bărbaţi în domeniul IT şi are în vedere încurajarea dezvoltării creativităţii şi abilităţilor de proiectare şi imprimare 3D ale studentelor.

În această perioadă demarează activitatea de înregistrare şi selectare a grupului ţintă, respectiv a celor două grupe de studente din România înscrise la diferite facultăţi, în vederea instruirii, testării şi certificării ECDL 3D Printing. Înscrierile se pot face până pe data de 1 octombrie pe www.girlschampions.com.

Pe parcursul sesiunii de formare acestea vor învăţa aspecte practice precum: utilizarea unei aplicaţii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare şi certificare ECDL 3D Printing.

Certificarea ECDL este cel mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 ţări şi numără, până în prezent, peste 15 milioane de persoane înregistrate în programul de certificare ECDL în lume. ECDL ROMANIA a dezvoltat modulul ECDL 3D Printing pentru certificarea la standard internaţional a noţiunilor de bază în domeniul modelării şi imprimării 3D. Acest modul a fost aprobat la nivel interna?ional de către ECDL Foundation şi pilotat deja cu succes în România.

Ana-Maria Stancu, Preşedinte E-Civis şi iniţiatoarea proiectului: ‘Industria 3D este încă la momentul 0 în comparaţie cu potenţialul său şi dezvoltarea viitoare ?i ACUM este cel mai bun moment pentru a începe o astfel de campanie, pentru a da un avantaj femeilor din întreaga lume să devină campioane în această industrie. Anul acesta pilotăm în România, urmând ca anul următor, pe baza celor învăţate aici, să promovăm proiectul şi în alte ţări.’

Irinuca Văduva – Director general ECDL ROMANIA, partener în cadrul acestui proiect: ‘Învăţarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate aflată într-o continuă schimbare, iar dobândirea competenţelor de imprimare şi modelare 3D de către studente este o necesitate pentru a fi capabile să facă faţă cerinţelor tot mai ridicate în competiţia de pe piaţa muncii, având în vedere că în tot mai multe domenii de activitate se foloseşte această tehnologie inovativă.’

Mai multe informaţii despre această iniţiativă găsiţi pe site-ul: www.girlschampions.com.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.