Hai la RoboHub!

Proiectul Hai la ROBOHUB! isi propune sa contribuie la dezvoltarea primului hub dedicat roboticii si domeniilor conexe, din Bucuresti si chiar din tara.

Scopul proiectul Stiintescu este de a contribui la organizarea a doua tipuri de cursuri in RoboHub: pentru incepatori, si 2 alte tipuri pentru cei care vor termina cu succes primul curs.

Obiectivele proiectului:

1. Instruirea a 240 de copii pe parcursul a 7 luni in domeniul roboticii, IoT si a impactului acestora in societate.
2. Incurajarea gandirii analitice si flexibile a 240 de copii pentru a putea aborda cu succes orice alta problema viitoare.
3. Incurajarea a cel putin 150 de parinti pe parcursul a 7 luni de a-si sustine copiii in educatia STEAM, intr-un mod responsabil.

Toate studiile recente privind viitorul muncii arata ca meseriile viitorului nu sunt inca create – dar cu siguranta acestea vor avea o mare componenta de gandire analitica si flexibila. Si, de asemenea, un aspect important il vor avea si empatia si sociabilitatea. O data ce computerele si robotii vor prelua sarcinile repetitive, periculoase si lipsite de creativitate, oamenii vor fi importanti in locuri unde este nevoie de latura umana: adica empatie si capacitatea de socializare cu cei din jur. Credem ca prin crearea acestei comunitati si implicarea tuturor in acest proces, le putem oferi copiilor aceste aptitudini de care au nevoie.

Abilitati dezvoltate in cadrul priectului:

– Abilitati tehnice – familiarizarea cu diverse medii de programare: Blockly (interfata de programare a roboților Ozobot, Make Code de la Minecraft, Robotic Process Automation (RPA), precum si interfate ca Raspbian si Arduino Software (IDE) si principiile de baza in functionarea unui Raspberry Pi si a unui sistem Arduino
– Capacitatea de a gandi flexibil in context. La finalul fiecarui curs copiii vor avea de rezolvat o provocare a carei rezolvare presupune extrapolarea principiilor invatate la curs
– Abilitati sociale: lucrul in echipa, diviziunea muncii, stima de sine, dorinta de a-i sprijini pe ceilalti prin implicarea in proiecte si dupa finalizarea cursurilor la care s-au inscris
– Abilitati civice: intelegerea aspectelor legislative si informarea cu privire la elaborarea legislatiei europene precum si incurajarea lor de a se implica in consultari publice si dezbateri

Proiect finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București. Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR. Parteneri locali: CyberGhost, Transport Service Group, Fundația INSIGHT, Froala Labs.

Lasă un comentariu